Het Koor

Het oprichten van een koor was een lang gekoesterde wens van vele zangers en zangeressen uit Ter Heijde aan zee en omgeving.
Oktober 2004 was het zover: de oprichting van 't Heijdse Vismaatjeskoor.
Het koor bestaat uit ca. 80 zangers en zangeressen, die een gedeelte van het repertoire meerstemmig brengen.

• 't Heijdse Vismaatjeskoor anno 2005

• 't Heijdse Vismaatjeskoor anno 2007

• 't Heijdse Vismaatjeskoor anno 2008

• 't Heijdse Vismaatjeskoor anno 2011

• 't Heijdse Vismaatjeskoor anno 2014

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Dankzij enkele sponsors is het koor in het bezit van een eigen muziekinstallatie.
Inmiddels heeft het koor al vele optredens verzorgt in verpleeg- en zorgcentra, bij jubileums, festivals, sportevenementen, kerkdienst en dorpsfeesten, met als hoogtepunt het Festival of Arts in Harwich Engeland.
Ook het gezamenlijk optreden met Petra Berger was een topper.

Het koor wordt begeleid door een combo bestaande uit:

Gerda Vink
Wil Mens
Marjanne Smit
Constant de Jonge
Willem Oversloot
Sologitaar
Rinus Hoogenboom
Slag- en Steelgitaar
Willeke van der Linden
Basgitaar
Bernhard Verbraeken
Slagwerk

Kees van Veldhoven
Slagwerk
Wallie Frankena
Accordeon

Het geheel staat onder leiding van dirigent Willem Vink, welke ook regelmatig de accordeon ter hand neemt.

Willem Vink
Dirigent

Het koor oefent één maal in de twee weken, op dinsdagavond, in dorpshuis "Het Vrondel".
Tijdens het optreden is het koor gekleed in traditionele klederdracht van het voormalig vissersdorp Ter Heijde aan zee.